Bruksel, përfaqësuesit e BE mbështesin masën disiplinore ndaj Italisë

39

Përfaqësuesit e qeverive të Bashkimit Evropian mbështetën një masë disiplinore ndaj Italisë mbi borxhin e saj dhe vendimi u bë i ditur nga një prej zyrtarëve të BE.

Komiteti Ekonomik dhe Financiar i Këshillit të BE-së miratoi një amendim që thotë se një procedurë disiplinore e bazuar në borxhet ndaj Italisë është e garantuar.

Masa i lejon Komisionit Evropian të rekomandojë hapjen zyrtare të një procedure disiplinore kundër Italisë për buxhetin e saj tepër ekspansionist të vitit 2019, me Romën që nuk zvogëlon borxhin e madh të vendit, siç kërkohet nga rregullat e BE.

Vendimi vjen një ditë pasi ministri italian i ekonomisë, Giovanni Tria tha se qeveria e tij po kërkonte mënyra për të ruajtur shpenzimet publike, duke mbështetur rritjen ekonomike, që të shmangë masat disiplinore.