Bruksel, Juncker për Brexit: Marrëveshja nuk negociohet!

22

Bashkimi Europian është gati t’i japë më shumë garanci Britanisë mbi marrëveshjen tashmë të arritur, por nuk do ta rinegociojë traktatin apo protokollin për kufirin irlandez. Kreu i Komisionit Europian Jean-Claude Juncker u tregua i prerë për këtë gjatë fjalës së tij në Parlamentin Europian.

Juncker u shpreh gjithashtu i “habitur” me pamundësinë e kryeministres Theresa May për ta kaluar marrëveshjen në parlament.

“Më duhet ta përsëris, marrëveshja e arritur është më e mira e mundshme. E vetmja e mundshme ndaj dhe nuk mund të rinegociohet,” – ka thënë Juncker.

Kryeministrja britanike Theresa May e shtyu votimin në Parlament të marrëveshjes me BE dhe ka filluar takimet me krerët e vendeve anëtare, përshirë dhe kancelaren gjermane Angela Merkel.