Britani e Madhe, ministri Wallace flet për sulme të reja

29

Ministri i Sigurisë në Britaninë e Madhe, Ben Wallace tha se Al-Kaeda po planifikon sulme ndaj aeroporteve dhe avionëve, dhe madje planifikon të përdorë avionë të mbushur me eksploziv për të ulur objektivat në një përpjekje për t’u bërë sërish organizata terroriste më e frikshme në botë.

Grupi terrorist që qëndron pas sulmeve të Kullave Binjake në Nju Jork më 2001 po planifikon një sërë sulmesh vdekjeprurëse të reja, që po ‘mbajnë ministrat zgjuar gjatë natës’.

Wallace u takua me zyrtarë të aeroportit një javë më parë për të diskutuar çështjen. Duke folur për Sunday Times, Wallace gjithashtu diskutoi për ‘kërcënimin e brendshëm’ të terroristëve që punojnë fshehtas në aeroport.

‘Kërcënimi i aviacionit është i vërtetë. Aviacioni është ende një ngjarje blu për këta terroristë. Al-Kaeda po ringjallet. Ata janë riorganizuar. Ata po shtyjnë gjithnjë e më shumë komplote drejt Evropës dhe janë njohur me metoda të reja dhe ende aspirojnë në sulmet e aviacionit,” – tha ai.