Bill Gates jep parashikimin e tij për arritjen e kulmit të Covid-19. “Izolimi zgjidhje, dalja më parë katastrofë”

64

Bill Gates tha se SH.B.A.-të duhet të mbyllë të gjithë vendin për një periudhë të shkurtër kohore për të parandaluar përhapjen e koronavirusit.

Ai gjithashtu parashikoi që numri i rasteve të arrijë kulmin në fund të prillit dhe paralajmëroi se lënia e njerëzve të dalin para kësaj periudhe do të ishte katastrofë.

Në një intervistë për CNN Gates tha: “Rritja është eksponenciale nëse nuk izolohemi. Sa më shpejt që të përfshiheni në izolim, aq më lehtë është të arrihet kulmi. Ne nuk kemi arritur kulmin.”

“Asnjëherë në jetën time nuk është dashur të ndryshojmë sjelljen tonë dhe të kemi këtë efekt drastik në ekonomi në mënyrë që të shpëtojmë jetë,” tha Gates.

Gates bëri apel për më shumë izolime dhe urdhra strehimi në vend, madje edhe në shtete me numër relativisht të vogël të çështjeve të konfirmuara. Miliarderi tha se udhëtarët e infektuar të ardhur nga shtetet që nuk e kryen izolimin mund të nxisin shpërthimet në shtetet që u izoluan në kohë.

“I gjithë vendi duhet të jetë në këtë bashkë,” tha ai.

Bashkëthemeluesi i Microsoft tha që mund të ishte shmangur kjo mbingarkesë shëndetësore nëse SHBA të përgatiste një përgjigje muaj më parë dhe të testonte në mënyrë agresive për raste të reja të koronavirusit, duke izoluar dhe gjurmuar kontaktet e të infektuarve.

Gates tha që mungesa e testimit e bëri parandalimin e pamundur.