Banka Botërore, borxhi i jashtëm i Shqipërisë kalon çdo parashikim

38

Banka Botërore ka raportuar së fundmi se borxhi i jashtëm i përgjithshëm i vendeve me të ardhura të ulëta dhe të mesme u rrit mesatarisht me 10 përqind në 2017 duke kapur vlerën e 7,1 trilion dollarëve. Kjo është konsideruar si një rritje me ritëm më të shpejtë të akumulimit të borxhit se rritja prej 4 përqind që ndodhi në 2016.

Në veçanti borxhi i jashtëm i Shqipërisë u rrit me 9.28 përqind në 2017.