Austronauti publikon pamjet e përplasjes së një anije kozmike në hapësirë

57

Një astronaut ka shpërndarë videon e përplasjes gjatë një udhëtimi të rrezikshëm të një anijeje kozmike nga Toka në hapësirën e errët, në një poatim në profilin e tij në Twitter.

Videoja është filmuar nga pika e tij unike e pikëpamjes brenda Stacionit Ndërkombëtar të Hapësirës dhe tregon anijen kozmike të ngarkesës MS-10 të Rusisë, e nisur nga Baikonur, Kazakistan më 26 nëntor.

Pamjet tregojnë se si anija shpërthen larg nga Toka duke shpërndarë dritë përtej atmosferës së planetit tonë.
Bërthama e anijes mbërriti në mënyrë të sigurt në stacionin ndërkombëtar dy ditë më vonë.

“Kjo është e vërtetë. Si një anije hapësinore lë planetin tonë, shihet nga ISS”, – u shpreh Alexander Gerst në postimin e tij.