Austri, kryeministri Haradinaj kërkon liberalizimin e vizave

38

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ndodhet në një vizitë zyrtare në Austri dhe gjatë takimit me kancelarin Sebastian Kurz ka kërkuar që liberalizimi i vizave të futet në axhendën e Bashkimit Evropian.

Përmes një postimi në profilin e tij në Facebook Haradinaj ka shprehur diskutimet kryesore gjatë vizitës së tij në Austri.

“Sot, në Vjenë të Austrisë zhvilluam një mëngjes pune me kancelarin Sebastian Kurz dhe liderët e vendeve të Ballkanit Perëndimor, ku theksova se Kosova është e përkushtuar në fuqizimin e bashkëpunimit rajonal dhe e gatshme të marrë përsipër obligimet e saja, por se kjo duhet të jetë reciproke.

I njoftova homologët se vendi ka shënuar progres në implementimin e MSA-së dhe ERA 1 dhe se tani po presim edhe lansimin e ERA 2. Kosova është vendi i vetëm në BE dhe rajon që ende nuk lëvizë lirshëm dhe nga Kancelari Kurz kërkova që liberalizimi i vizave, të futet në agjendën e BE-së, sepse Kosova ka përmbushur të gjitha kriteret e vëna nga BE. Përveç të drejtës tonë për lëvizje të lirë, liberalizimi i vizave për Kosovën do të thotë më shumë partneritet, më shumë treg e mundësi këmbimi për vendet e BE-së dhe rajonit,”- shkruan Haradinaj në një postim në Facebook.