Arti shqiptar në zi, ndahet nga jeta “Mjeshtri i Madh” korçar Dhimitër Orgocka

310

Aktori dhe regjistori i njohur shqiptar, Dhimitër Orgocka ka ndërruar jetë ditën e sotme si pasojë e hemoragjisë cerebrale.

Artisti i mirënjohur mbante titullin “Mjeshtër i madh”.

Aktori i “Gjeneral Megafoni” u nda nga jeta në moshën 84-vjeçare.

Dhimitër Orgocka ka lindur në qytetin e Korçës në 24 tetor 1936.

Në karrierën e tij numëron 82 role në skenat e teatrove shqiptare e ka vënë në skenë 104 premiera në teatre të ndryshme të trojeve shqiptare.