Anija e hapësirës kthehet në Stacionin Ndërkombëtar

28

Tre astronaut u kthyen të sigurtë në Tokë pasi kaluan pothuajse 200 ditë në bordin e Stacionit Hapësinor Ndërkombëtar.

Anija hapësinore ruse Soyuz, me të cilën udhëtonin Aleksander Gerst i Gjermanisë, amerikania Serena Aunon-Kancelari dhe rusi Sergej Prokopyev u ulët të enjten herët ne Kazakistan.

Ulja erdhi vetëm pak orë pasi tre astronautët u shkëputën nga Stacioni Ndërkombëtar Hapësinor.

Gjatë misionit të tyre astronautët Gerst, Aunon-Kancelaria, dhe Prokopyev kryen me qindar eksperimente shkencore.

Astronauti rus Prokopyev kreu gjithashtu edhe një ecje në hapësirë me kolegun e tij rus Oleg Kolonenko, pëe të inspektuar riparimet e kryera në një vrimë misterioze të zbuluar në anijen hapësinore Soyuz.