Alabama, dënohet me vdekje pa ju plotësuar dëshira e fundit

30
FILE - This Nov. 10, 2016, file photo released by the Nevada Department of Corrections shows the newly completed execution chamber at Ely State Prison in Ely, Nev. Nevada death-row inmate Scott Raymond Dozier whose execution has twice been postponed says the legal fight over his fate is taking a tortuous toll on him and his family and he just wants his sentence carried out. A third drug company is set to ask a state court judge on Thursday, Aug. 9, 2018, to let it join with two other firms suing to block the use of their products for his lethal injection. (Nevada Department of Corrections via AP, File)

Është dënuar me vdekje pa ju plotësuar dëshira e tij e fundit për të pasur një imam pranë tij në momentin e fundit, një i burgosur në Alabama.

Ekzekutimi është bërë me injeksion, në burgun e Atmore. Dominique Ray, 42 vjeç, kishte shprehur dëshirën për të pasur pranë, gjatë ekzekutimit të tij, këshilltarin e tij shpirtëror islam, njësoj si të dënuarit e tjerë të krishterë që zakonisht kanë një prift pranë gjatë ekzekutimit.

Pasi kërkesa e tij nuk ishte pranuar ai kishte bërë një padi në Shtetin e Alabamës dhe ekzekutimi i tij ishte shtyrë, deri nw momentin kur

Gjykata e Lartë refuzoi kërkesën e tij, duke i dhënë udhë ekzekutimit.

Shteti e ka motivuar refuzimin e kërkesës së tij me pamundësinë për të pranuar një person të jashtëm në dhomën e ekzekutimit. Një imam i besuar i të burgosurit, ka mundur të asistojë, por nga një dhomë aty pranë. Burri ishte dënuar për vrasjen e një pesëmbëdhjetë vjeçareje, Tiffany Harville, të ndodhur në 1995, 24 vite më parë.