A ndikon klima dhe lagështia në përhapjen e Covid-19? IShP jep përgjigje

92

Instituti i Shëndetit Publik i ka dhënë përgjigje dyshimeve të shumta se në zonat klimatike të nxehta apo të lagështa nuk përhapet koronavirusi. Sipas ISHP COVID- 19 mund të transmetohet në çdo zonë të mundshme të globit.

ISHP thotë se pavarësisht klimës ku janë qytetarët duhet të marrin masat si larja e duarve me ujë dhe sapun, pasi kjo eliminon virusin i cili mund të jetë i pran ishëm në duart tuaja dhe në këtë mënyrë ju shmangnio infeksionin që mund të ndodhë nga prekja e syve, hundës apo gojës.

“Nga të dhënat e deritanishme, koronavirusi 🦠 mund të mund të transmetohet në të gjitha zonat klimaterike”, shkruan ISHP.