A mundet të mbetet shtatzënë një grua gjatë ciklit menstrual

43

Egziston një koncept ndoshta më shumë një keqkuptim se nëse një grua gjatë ciklit menstrual kryen marrëdhënie seksuale nuk mundet të mbetet shtatzënë.

Çdo muaj, një grua lëshon një vezë afërsisht në ditën e 14 të ciklit. Para lëshimit të vezës, hormonet në trupin e një gruaje rriten për t’ë përgatitur mitrën në rast se do të ndodh ndonjë shtatzëni.

Shumica e grave ciklin e perdiodave e kanë 28 deri në 32 ditë dhe nëse ndonjërës ciklit ju zgjatë diku prej 2 deri në 8, nuk mundet të mbetet shtatzënë. Një vezë që lirohet gjatë ovolucionit por mbetet e pafertilizuar, del me gjakun e ciklit menstrual.

Mjekët shpjegojnë se ju mund të mbeteni shtatzënë gjatë ciklit, por shanset janë shumë të vogla.