6 frazat më të përdorura nga njerëzit që tradhëtojnë! Flasin psikologët!

57

Kur bëhet fjalë për mbajtjen e një marrëdhënieje të shëndetshme dhe të dobishme, besimi dhe ndershmëria janë dy nga çelësat më të mëdhenj të suksesit, por çfarë ndodh kur ky besim prishet? Shumë ekspertë të marrëdhënieve bien dakord që kur bëhet fjalë për pabesi, hapi i parë drejt shërimit buron nga njohja dhe përgjegjësia nga pala e fajit. Për të zbuluar gjërat më të zakonshme që mashtruesit thonë kur besnikëria e tyre vihet në dyshim, ne kemi regjistruar ndihmën e psikoterapistit dhe këshilltarit të certifikuar kanadez Holly Behiels. Lexoni më tej pasi Holly zbulon gjashtë gjërat që thonë gjithmonë mashtruesit.

1

“Nuk ishte asgjë”
Sipas psikoterapistit të njohur, ata që tradhtojnë shpesh do të ngrenë një pretendim të tyrin në mënyrë që të minimizojnë dëmin e veprimeve të tyre. “Mund të jetë një përpjekje për të treguar se nuk kishte asnjë emocion ose angazhim serioz gjatë kësaj tradhtie”, thotë Holly.

2

“Më duhet të punoj vonë/ të punoj jashtë qytetit”
Ky është një nga flamurët e kuq të dukshëm kur partnerët dyshojnë në pabesi. Kjo është një deklaratë e përdorur zakonisht për të dhënë llogari ose për të justifikuar kohën e humbur. “Kur jepen arsyet, ato duhet të thuhen në kohën e duhur dhe të jenë të besueshme”, vijon psikoterapisti.

3

“Ajo/ai është thjesht një mik”
Shpallja e një marrëdhënieje si një miqësi platonike është një mënyrë për të justifikuar situatën. Dhe kjo është një thënie e shprehur gjatë një rasti tradhtie të vazhdueshme.

4

“Ti je e çmendur”
Kjo lloj përgjigjeje ndaj partnerit që merret në pyetje në lidhje me pabesinë është aq agresive sa edhe fyese, pavarësisht nga baza e të vërtetës. Holly vëren se kjo deklaratë është në të vërtetë mjaft e zakonshme në rastin e partnerëve mashtrues. Qëllimi i tradhtarit është t’ju bëjë të ndiheni të pasigurt, të dyshoni tek vetja ose të ndjeheni keq me shqetësimin tuaj.

5

“Telefoni im nuk punonte, s’kisha bateri”
Një tjetër justifikim i zakonshëm që përdoret për të llogaritur kohën e humbur dhe komunikimet e humbura, Holly thotë: “Kur partneri juaj është me dikë tjetër, ata ka të ngjarë të shmangin përgjigjen ndaj thirrjeve ose mesazheve tuaja”. Sipas Holly, është e zakonshme të përdorni çdo justifikim që lidhet me faktin nuk mund të përgjigjen në thirrjet tuaja për një periudhë të gjatë kohore për të llogaritur shmangien e tyre.

6

“Unë nuk kam bërë seks me atë person”
“Mashtrim do të thotë gjëra të ndryshme për njerëz të ndryshëm”, thotë Holly. Kufijtë për besnikëri brenda marrëdhënies tuaj duhet të vendosen herët për të shmangur justifikimet në afat të gjatë. “Disa njerëz mund ta konsiderojnë bisedën me një person tjetër në një mënyrë flirtuese si tradhti, ndërsa një person që mashtron mund ta përdorë justifikimin se nuk ishte seks duke pastruar gjithçka nga një shkelje e kufijve të marrëdhënieve”, vijon psikologu.

/class