5 këngët më të rrezikshme që s’duhet t’i dëgjoni kur i jepni makinës

64

Ka dy ose tre këngë që duam shumë t’i dëgjojmë me zërin në kupë të qiellit, kur jemi në timonin e makinës. Por, me sa duket, kur është fjala për sigurinë në rrugë, jo të gjitha këngët janë të përshtatshme kur je në udhëtim.

Një studim i ri i kryer në Britani nga Moneybarn zbulon se shumica e këngëve të preferuara për shumë shoferë, janë në të vërtetë të rrezikshme.
Në përgjithësi, muzika me BPM (rrahje në minutë) më të madhe se 120, mund të ketë një ndikim negativ në drejtimin e makinës duke rezultuar në shkelje shpejtësie.
Më poshtë janë renditur 5 këngët më të rrezikshme për të dëgjuar në makinë dhe 5 më të sigurtat:

5 këngët që s’duhet t’i dëgjoni:

  • American Idiot – Green Day
  • Party in the U.S.A – Miley Cyrus
  • Mr. Brightside – The Killers
  • Don’t Let Me Down – The Chainsmokers
  • Born to Run – Bruce Springsteen

5 këngët që duhet t’i dëgjoni:

  • Stairway to Heaven – Led Zeppelin
  • Under the Bridge – Red Hot Chili Peppers
  • God’s Plan – Drake
  • Africa – Toto
  • Location – Khalid