5 gjërat që bëni çdo ditë dhe ju shtojnë stresin pa e kuptuar

196

Duke qenë se jeta mund të jetë e vrullshme dhe ndonjëherë mund t’ju rrëmbejë rutina, mund të mos e kuptoni se janë pikërisht gjërat e vogla të përditshmërisë që po ju shkaktojnë stres. Këto gjëra që në dukje mund të jenë të parëndësishme, janë pikërisht ato që ndikojnë drejtpërdrejtë në humorin apo mirëqenien tuaj. Më poshtë po ju rendisim disa prej zakoneve të përditshmërisë që po ju shtojnë stresin pa e kuptuar.

Zgjimi vonë

Zgjimi vonë dhe vonesat që kjo gjë sjell (në punë apo në takime) mund t’ju shkaktojë stres pa e kuptuar. Po ashtu, zgjimi vonë nuk ju lejon t’i jepni vetes kohën që duhet për rutinën e mëngjesit apo për të konsumuar diçka pa dalë nga shtëpia. Të gjitha këto ndikojnë në rritjen e nivelit të stresit.

Ushqyerja jo e shëndetshme

Nëse mendoni se një mënyrë e mirë për të mposhtur stresin janë ushqimet e shpejta, e keni gabim. Thjesht do të shtoni në peshë dhe njëkohësisht do t’ju shtohet edhe stresi.

Mungesa e aktivitetit fizik

Aktiviteti fizik është mënyra më e mirë për të çliruar stresin. Mund të zgjidhni të merreni me sportin tuaj të preferuar ose të ushtroheni në palestër.

Mungesa e kohës për t’u kujdesur për veten

Për t’u ndjerë mirë është e rëndësishme të gjeni pak kohë për veten. Të dukeni bukur ju ndihmon të ndiheni mirë shpirtërisht duke reduktuar stresin.

Mungesa e gjumit

Çdo njeri ka nevojë për të paktën 7 orë gjumë në ditë, por shumica flenë shumë më pak. Kjo do t’ju bëjë të ndiheni të lodhur dhe do të rrisë nivelin e stresit.