4 këshilla praktike që të bëni aromën e parfumit t’ju zgjasë më shumë!

53

Për shumë njerëz parfumet janë shumë të rëndësishme. Për vajzat parfumi është një ndër produktet që nuk mungon asnjëherë në çantë. Aroma e parfumit është e parezistueshme dhe të gjithë dëshirojnë që era e tij të zgjasë për gjithë ditën. Ndodh që edhe pse shpenzojmë shuma të mëdha parash, aroma zhduket pas disa orësh. Kjo nuk ndodh për faj të cilësisë së parfumit, por për shkak të mënyrës së gabuar që e hedhim. Më poshtë do të gjeni disa këshilla se si një parfum do rezistojë më tepër, i shtrenjtë apo i lirë:

Aplikojeni në lëkurë dhe jo në rroba

Ky është rregulli kryesor për parfumet, në mënyrë që të nuhasni aromën e vërtetë që ai ka. Çdo parfum duhet të aplikohet në lëkurë.

Nuk duhet t’i mbani afër shishet e parfumeve me aroma të ndryshme

Nëse përdorni disa lloje produkte kozmetike që kanë të bëjnë me parfumet, si deodoranti, spërkatës të ndryshëm me aromë, mundohuni t’i keni të gjithë në të njëjtën aromë, sepse përndryshe secilit do t’u ikë aroma fillestare. Ose nëse kanë aromë të ndryshme, atëherë sigurohuni që të jenë në largësi nga njëri-tjetri.

Mos i fërkoni duart, kur hidhni parfum

Një nga gabimet që bëjmë shpesh është fërkimi i duarve pasi hedhim parfum. Duke e bërë këtë veprim, ju shkatërroni molekulat e parfumit, prandaj nëse dëshironi të nuhasni vërtet parfumin tuaj, mos e bëni më.

Në cilat pjesë duhet të aplikoni parfumin

Zona pas veshëve, kyçeve të dorës, te bërryli, në flokë dhe në qafë janë të gjitha pjesët e trupit ku duhet të aplikoni parfumin që ai të mos shkojë dëm. Enët e gjakut në këto zona janë afër sipërfaqes së lëkurës dhe temperatura do të ndihmojë që era të përhapet më lehtë.